Reklama
Jogurtový závin s ořechovou nádivkou
Fotogalerie:

Jogurtový závin s ořechovou nádivkou

Renata Vitoušová

Praha
Doma máme rádi, když dezert není příliš hutný. A právě takový je tento závin z oříšků. Je lehký a nadýchaný. Ze stolu hned zmizí. Zvlášť dobře chutná k malému espresu.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka polohrubá
  • 150 g jogurt bílý
  • 250 g tuk ztužený
  • Náplň
  • 300 g ořechy mleté
  • 250 g cukr moučkový
  • 200 ml mléko
  • Ostatní
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku nasypeme na vál, přidáme jogurt a změklý tuk nakrájený na kousky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout, než si připravíme náplň.
  2. krok2 Mléko přivedeme k varu, přisypeme cukr a mleté ořechy a vše asi dvě minuty povaříme. Pak necháme náplň vychladnout. Těsto vyjmeme z lednice a rozdělíme rovnoměrně na poloviny.
  3. krok3 Z každé části vyválíme tenkou placku, kterou pomažeme polovinou vychladlé ořechové nádivky. Svineme závin a přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme podle typu trouby asi 35 minut při střední teplotě.
  4. Po vychladnutí závin posypeme cukrem moučkou (který můžeme smíchat s vanilkovým) a nakrájíme.

    TIP: Náplň je nejlepší z čerstvých vlašských ořechů. Vyloupané ořechy raději vždy uchovávám v lednici. Tak rychle nevysychají a prodlouží se jejich trvanlivost.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu