Ingredience
- 1 kelímek cukr krupice
- 1 a 1/2 kelímku mouka polohrubá
- 1 kelímek jogurt
- 1 prášek do pečiva
- 80 g mouka hrubá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy vylijeme jogurt, kelímek od jogurtu nevyhazujeme. Vypláchneme ho a pak naplníme cukrem, který přidáme k jogurtu. Dále kelímkem odměříme polohrubou mouku, do směsi přidáme prášek do pečiva a vše dobře zamícháme. Těsto rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.
-
Na koláč klademe sezonní ovoce. Nejvhodnější jsou jahody, borůvky, ostružiny. Ovoce posypeme žmolenkou, kterou vyrobíme smícháním rozměklého másla s cukrem a hrubou moukou. Vše dáme péci do mírně předehřáté trouby zhruba na 20–30 minut.