Při pečení mi pomáhá vnučka Anetka.
Eva Mikysková, Třebíč
Ingredience
- Ingredience
- 1,5 sklenky černé jeřabiny
- 2 vejce
- 3 lžíce karob (nebo kakao)
- 1 sklenka olej
- 500 g hladká mouka
- 500 ml kefír
- 1,5 lžičky soda
- 1 sklenka cukr krystal
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čerstvé jeřabiny rozmixujeme nahrubo tak, aby pustily šťávu. Mohou být i mražené nebo sterilované. Následně všechny suroviny včetně rozmixovaných jeřabin smícháme v míse. Můžeme použít tyčový mixér.
-
Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, volíme raději hlubší, protože buchta hodně nabude. Upečeme ji v předehřáté troubě. Moučník je poněkud neobvyklý, ale moc dobrý.