Reklama
Jeřabinová buchta
Fotogalerie:

Jeřabinová buchta

Eva Mikysková
Eva Mikysková
Třebíč

Při pečení mi pomáhá vnučka Anetka.

Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • Ingredience
  • 1,5 sklenky černé jeřabiny
  • 2 vejce
  • 3 lžíce karob (nebo kakao)
  • 1 sklenka olej
  • 500 g hladká mouka
  • 500 ml kefír
  • 1,5 lžičky soda
  • 1 sklenka cukr krystal

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvé jeřabiny rozmixujeme nahrubo tak, aby pustily šťávu. Mohou být i mražené nebo sterilované. Následně všechny suroviny včetně rozmixovaných jeřabin smícháme v míse. Můžeme použít tyčový mixér.

  2. Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, volíme raději hlubší, protože buchta hodně nabude. Upečeme ji v předehřáté troubě. Moučník je poněkud neobvyklý, ale moc dobrý.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu