Zralé špendlíky dodají koláči osvěžující chuť, je krásně vláčný a jemný.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek cukr
- 3 vejce
- 100 ml olej
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléko
- 500 g tvaroh ve vaničce
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- drobenka
- špendlíky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme olej, mléko, 2 vejce a ušleháme těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Tvaroh smícháme s vejcem, vanilkovým cukrem a pudinkem a lžící ho naneseme na těsto. Vypeckované špendlíky poklademe na tvaroh a vše zasypeme drobenkou (máslo, cukr, polohrubá mouka).
-
Pečeme asi 30 minut dozlatova.