Reklama
Jemný mřížkový moučník
Fotogalerie:

Jemný mřížkový moučník

Hana Bezuchová

Černošice
O víkendu se těšíme, že se budeme trošku rozmazlovat a doplníme energii nějakou sladkou dobrotou. Ráda proto zkouším nové recepty a manžel mě v tom jen podporuje. Tento tvarohový koláč nám opravdu moc chutnal, je krásně křupavý a lahodný, rozhodla jsem se tedy, že se podělím o recept, ať si taky pochutnáš!
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 vejce
  • 250g mouka hladká
  • 100g cukr moučkový
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce mléko
  • trochu citrónová kůra
  • Ostatní:
  • 120g marmeláda jahodová
  • 50g cukr krupice
  • 2 tvaroh tučný 250 g
  • 150g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku smícháme s cukrem. Máslo vyndáme z lednice a ještě tuhé je nastrouháme do směsi (těsto je pak mnohem křupavější). Přidáme vejce, žloutek, mléko a přisypeme lžičku citronové kůry.
  2. krok2 Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme je v lednici odležet alespoň 2 hodiny.
  3. krok3 Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále. Připravíme si dobře vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu, do které těsto přeneseme. Přebytky těsta odkrojíme a uschováme.
  4. Dno těsta propícháme vidličkou a pomažeme jahodovými povidly. Nahoru na povidla naneseme tvaroh smí-
    chaný s cukrem.
  5. Nakonec ze zbylého těsta vyválíme tenké proužky a vytvoříme na koláči pravidelnou mřížku.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 20–30 minut.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu