Reklama
Jemný čokoládový dezert
Fotogalerie:

Jemný čokoládový dezert

Eva Volásková
Eva Volásková
Karviná-Ráj

Opravdová delikatesa mezi pečenými dezerty. Základem je čokoláda a jen pár dalších ingrediencí. Nedá se mu odolat!

Eva Volásková, Karviná

Ingredience

  • 200 g hořká čokoláda se 70% kakaa
  • 3 vejce
  • 150 g hladká mouka
  • 200 g třtinový cukr
  • 175 g máslo
  • na vymazání formy máslo a mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo necháme rozpustit a pak k němu přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud nezískáme hladkou čokoládovou hmotu. Odstavíme z tepla.
  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do čokoládovo-máslové hmoty vmícháme třtinový cukr  a žloutky. Postupně a zlehka do něj zapravíme sníh z bílků.
     Menší formu či plech vymažeme a vysypeme a nalijeme do ní připravené čokoládové těsto. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a 25-30 minut pečeme.
  3. Povrch by měl být po upečení pevný, ale střed bude vláčný a křehký. Krájíme až po úplném vychlazení, neboť je dezert opravdu křehoučký!!  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu