Opravdová delikatesa mezi pečenými dezerty. Základem je čokoláda a jen pár dalších ingrediencí. Nedá se mu odolat!
Eva Volásková, Karviná
Ingredience
- 200 g hořká čokoláda se 70% kakaa
- 3 vejce
- 150 g hladká mouka
- 200 g třtinový cukr
- 175 g máslo
- na vymazání formy máslo a mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Máslo necháme rozpustit a pak k němu přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud nezískáme hladkou čokoládovou hmotu. Odstavíme z tepla.
-
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do čokoládovo-máslové hmoty vmícháme třtinový cukr a žloutky. Postupně a zlehka do něj zapravíme sníh z bílků.
Menší formu či plech vymažeme a vysypeme a nalijeme do ní připravené čokoládové těsto. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a 25-30 minut pečeme. -
Povrch by měl být po upečení pevný, ale střed bude vláčný a křehký. Krájíme až po úplném vychlazení, neboť je dezert opravdu křehoučký!!