Ingredience
- 2 pudink vanilkový
- 1/2 l mléko
- 3 lžíce cukr krupice
- 1 jablka
- 1 těsto listové
- na potření vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vanilkový pudink uvaříme v mléce s cukrem a necháme ho za občasného míchání vychladnout.
-
Jablko oloupeme a nakrájíme na malé měsíčky. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce o velikosti přibližně 10 x 10 cm.
-
Kraje čtverce potřeme rozšlehaným vejcem‚ do jednoho rohu dáme lžičku studeného pudinku‚ na pudink kousek jablka a vše smotáme do tvaru rohlíčku.
-
Poté kraje každého rohlíčku musíme dobře přitisknout‚ aby nevytekl krém. Kraje každého rohlíčku potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu dáme péct.