Ingredience
- 180 ml mléko
- 50 g moučka kukuřičná
- 40 g máslo
- 4 vejce
- 1 cukr vanilkový
- 50 g cukr moučkový
- 10 ml tuk na vymazání formy
- 1 lžíce mouka hrubá
- 200 g jahody
- na posypání cukr moučkový
- na ozdobu meduňka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
-
Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr, umícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do hmoty.
-
Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami.
-
Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut.TIP: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat s tím, že po vychladnutí nákyp klesne.