Ingredience
- na těsto:
- 2 hrnky hladká mouka
- 1 hrnek cukr krystal
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce kakao
- 1/2 hrnku olej
- dle potřeby mléko
- dle potřeby tuk na vymazání formy
- dle potřeby mouka na vysypání formy
- na ozdobu:
- dle potřeby tmavá čokoládová poleva
- dle potřeby strouhaný kokos
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosejeme do mísy, přisypeme cukr, prášek do perníku a kakao, přilijeme olej a mléko a vypracujeme řidší těsto. Takto připravené je nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, který dáme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut. Perník kontrolujeme pomocí špejle - až se těsto přestane na špejli lepit, je perník upečený.
-
Po vychladnutí potřeme perník čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Místo polevy můžeme perník potřít oříškovou polevu nebo marmeládu).