Reklama
Jednoduché piškotové řezy
Fotogalerie:

Jednoduché piškotové řezy

Jitka Blažková

Kopřivnice
Když nemám moc času, peču jednoduché řezy.
Jitka Blažková, Kopřivnice

Ingredience

  • na těsto:
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • 5 lžic cukr krupice
  • 5 lžic polohrubá mouka
  • na krém:
  • 200 ml mléko
  • 1/2 sáčku vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • 180 g máslo
  • 1 lžíce rum
  • na ozdobu:
  • na posypání moučkový cukr
  • 1 malinový toping

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a postupně zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Upečený plát necháme zcela vychladnout. Zatím připravíme krém.
  2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Moučkový i vanilkový cukr ušleháme s máslem, vmícháme studený pudink a nakonec zašleháme lžíci rumu.
  3. Piškotový korpus podélně překrojíme a jednu polovinu potřeme krémem. Přiklopíme druhý piškotový plát a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe 2 hodiny.
  4. Moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy, které nakonec ještě pokapeme malinovým topingem.
     
    TIP: Pro obměnu přidej do pudinkového krému 1–2 lžíce kakaa a pár kapek rumu nebo rumové tresti.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu