Ingredience
- na těsto:
- 5 vejce
- špetka sůl
- 5 lžic cukr krupice
- 5 lžic polohrubá mouka
- na krém:
- 200 ml mléko
- 1/2 sáčku vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce moučkový cukr
- 180 g máslo
- 1 lžíce rum
- na ozdobu:
- na posypání moučkový cukr
- 1 malinový toping
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a postupně zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Upečený plát necháme zcela vychladnout. Zatím připravíme krém.
-
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Moučkový i vanilkový cukr ušleháme s máslem, vmícháme studený pudink a nakonec zašleháme lžíci rumu.
-
Piškotový korpus podélně překrojíme a jednu polovinu potřeme krémem. Přiklopíme druhý piškotový plát a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe 2 hodiny.
-
Moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy, které nakonec ještě pokapeme malinovým topingem.TIP: Pro obměnu přidej do pudinkového krému 1–2 lžíce kakaa a pár kapek rumu nebo rumové tresti.