Podle receptu
Dominiky Hrubé z Bruntálu
Ingredience
- TĚSTO:
- 170 ml vlažného mléka
- 1 sušené droždí
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 500 g polohrubé mouky
- 120 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- špetka soli
- NÁPLŇ:
- 250 g měkkého tvarohu
- 4 lžíce cukru moučky
- 3/4 vanilkového pudinku
- DOKONČENÍ
- olej na vymazání
- 1 žloutek na potření
- plátky mandlí na posypání
- 1 lžíce nasekaných pistácií
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mléka nasypeme sušené droždí, přidáme krupicový a vanilkový cukr, lehce posypeme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek.
-
Pak přidáme zbylou mouku, máslo, vejce a sůl a zpracujeme těsto, které necháme opět v teple nakynout.
-
Zatím připravíme náplň. Tvaroh promícháme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Vykynuté těsto rozválíme a rozdělíme na 8 stejných dílů a každý naplníme tvarohovou nádivkou.
-
Těsto zabalíme jako buchty a naskládáme je do olejem vymazané formy. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, posypeme mandlemi a pistáciemi a pečeme při 175 °C asi 30 minut.
Tip redakce
Náplně můžeš libovolně obměňovat, výborná je ořechová i maková.