Reklama
Reklama
Jarní kiwi řezy
Fotogalerie:

Jarní kiwi řezy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Květy Fulínové z Tábora

Ingredience

  • KORUS:
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 150 g másla nebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 10 plátků želatiny
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 600 g zakysané smetany
  • 100 g cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • POLEVA:
  • 2 plátky želatiny
  • 500 ml pomerančového džusu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 vanilkové pudinky
  • 75 g cukru
  • 5 zralých kiwi + 1 na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme se solí, práškem do pečiva a citronovou kůrou. Máslo nebo margarín utřeme s cukry a vejcem, přidáme k sypké směsi a ručně vypracujeme hladké těsto. Podsypeme je trochou mouky a rozválíme na plát, který přeneseme na vymazaný plech s vyšším okrajem. Pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout.

  2. krok2

    Plátky želatiny namočíme do 100 ml džusu a necháme nabobtnat. Pak zahříváme, až se želatina rozpustí – nevaříme. Kysanou smetanu promícháme s cukrem a postupně vmícháme želatinu. Nakonec do směsi zapracujeme dotuha vyšlehanou smetanu. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme v chladu.

  3. Pudinky rozmícháme s cukrem, džusem a citronovou šťávou. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přimícháme rozmixované kiwi a ve směsi nakonec rozpustíme připravené plátky želatiny.

  4. Promícháme a necháme trochu zchladnout. Naneseme na náplň a ozdobíme plátky kiwi. Dáme na 2 hodiny vychladit.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama