Reklama
Reklama
Jahody ve skleněném tunelu
Fotogalerie:

Jahody ve skleněném tunelu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a hlavně luxusní

Podle receptu Blanky Matulové z Jindřichova Hradce

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 4 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 50 g másla
  • NÁPLŇ:
  • 2 sáčky jahodového želé
  • 8 lžic cukru krupice
  • 300 ml vody
  • 400 g jahod

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme hladkou mouku s práškem do pečiva, rozpuštěné vychladlé máslo a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. krok2

    Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem o rozměru zhruba 22 x 27 cm a upečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Ještě teplý plát i s pečicím papírem vložíme do formy na biskupský chlebíček a v ní necháme těsto vychladnout.

  3. Zatím si připravíme náplň. Jahodové želé rozmícháme s cukrem a 300 ml vody. Za stálého míchání přivedeme tekutinu k varu a pak necháme zchladnout. Během chladnutí občas tekutinu promícháme.

  4. Na dno tunelu naskládáme kousky jahod, a jakmile tekutina začne želírovat, nalijeme ji do tunelu. Formu vložíme do lednice a necháme několik hodin tuhnout.

  5. Z hotového dezertu opatrně sejmeme pečicí papír a tunel jemně pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama