Reklama
Jahody ve skleněném tunelu
Fotogalerie:

Jahody ve skleněném tunelu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a hlavně luxusní

Podle receptu Blanky Matulové z Jindřichova Hradce

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 4 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 50 g másla
  • NÁPLŇ:
  • 2 sáčky jahodového želé
  • 8 lžic cukru krupice
  • 300 ml vody
  • 400 g jahod

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme hladkou mouku s práškem do pečiva, rozpuštěné vychladlé máslo a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. krok2

    Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem o rozměru zhruba 22 x 27 cm a upečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Ještě teplý plát i s pečicím papírem vložíme do formy na biskupský chlebíček a v ní necháme těsto vychladnout.

  3. Zatím si připravíme náplň. Jahodové želé rozmícháme s cukrem a 300 ml vody. Za stálého míchání přivedeme tekutinu k varu a pak necháme zchladnout. Během chladnutí občas tekutinu promícháme.

  4. Na dno tunelu naskládáme kousky jahod, a jakmile tekutina začne želírovat, nalijeme ji do tunelu. Formu vložíme do lednice a necháme několik hodin tuhnout.

  5. Z hotového dezertu opatrně sejmeme pečicí papír a tunel jemně pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama