Ingredience
- 4 vejce
- 1 smetana
- špetka sůl
- 50 g cukr moučkový
- 1/2 prášek do pečiva
- 1 cukr vanilkový
- 500 g jahody
- 2 lžíce cukr krupice
- 2 lžíce strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky a špetku soli vyšleháme. Po částech přidáme moučkový cukr. Zlehka vmícháme žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr.
-
Jahody rozložíme, zasypeme krystalem‚ strouhankou a lehce promícháme. Lžící klademe na jahody sněhovou hmotu tak‚ aby byly všechny přikryté. Zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut do mírného zhnědnutí. Pocukrujeme a přidáme šlehačku.