Nejlepší jsou čerstvé jahody ze zahrádky.
Ivana Bartušková,Bítovčice
Ingredience
- 2 smetana ke šlehání
- podle chuti cukr
- 1 vanilkový cukr
- 2 kelímky zakysaná smetana
- podle potřeby piškoty
- na ozdobu jahody
- na ozdobu kakao
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme formu na biskupský chlebíček – vyložíme ji mikrotenovou fólií nebo sáčkem. V míse vyšleháme smetanu s cukrem a pak přimícháme ještě zakysanou smetanu.
-
Na dno formy klademe dětské piškoty. Na tuto vrstvu dáme šlehačkovou hmotu, pak opět piškoty. Opakujeme až do zaplnění formy. Končíme piškoty. Dáme do lednice. Druhý den moučník vyndáme, vyklopíme na mísu a ozdobíme zbylými jahodami a kakaem.