Reklama
Jahodový sorbert s vanilkovým chipsem
Fotogalerie:

Jahodový sorbet s vanilkovým chipsem

Marta Brodská

Liberec

Osvěžující pamlsek, který tě nejen zchladí, ale hlavně příjemně pohladí po jazýčku.

Marta Brodská, Liberec

Ingredience

  • Sorbet
  • 400 g jahody
  • 100 g cukr krupice
  • na ozdobu mátové lístky
  • Vanilkové chipsy
  • 1 vaječný bílek
  • 30 g hladká mouka
  • 1 vanilínový cukr
  • 20 g cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cukr nasypeme do hrnce a zalijeme 250 ml vody. Směs svaříme na cukrový sirup (trvá to přibližně 5 minut). Jahody omyjeme a překrájíme na drobnější kousky. Přidáme je do cukrového sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré. To přelijeme do mísy a vložíme do mrazáku. Občas promícháme lžící, než úplně ztuhne.

  2. krok2

    Na vanilkové chipsy vyklepneme do mísy bílek, přidáme hladkou mouku a oba cukry. Promícháme, měla by vzniknout hladká směs. Pomocí nože nebo cukrářské palety ji rozetřeme na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 4 minuty, dokud nezezlátne. Vyndáme z trouby a odstraníme plátky z pečicího papíru dříve, než vystydnou.

  3. Ze sorbetu tvarujeme kopečky, dozdobíme je chipsem a mátovým lístkem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu