Osvěžující pamlsek, který tě nejen zchladí, ale hlavně příjemně pohladí po jazýčku.
Marta Brodská, Liberec
Ingredience
- Sorbet
- 400 g jahody
- 100 g cukr krupice
- na ozdobu mátové lístky
- Vanilkové chipsy
- 1 vaječný bílek
- 30 g hladká mouka
- 1 vanilínový cukr
- 20 g cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukr nasypeme do hrnce a zalijeme 250 ml vody. Směs svaříme na cukrový sirup (trvá to přibližně 5 minut). Jahody omyjeme a překrájíme na drobnější kousky. Přidáme je do cukrového sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré. To přelijeme do mísy a vložíme do mrazáku. Občas promícháme lžící, než úplně ztuhne.
-
Na vanilkové chipsy vyklepneme do mísy bílek, přidáme hladkou mouku a oba cukry. Promícháme, měla by vzniknout hladká směs. Pomocí nože nebo cukrářské palety ji rozetřeme na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 4 minuty, dokud nezezlátne. Vyndáme z trouby a odstraníme plátky z pečicího papíru dříve, než vystydnou.
-
Ze sorbetu tvarujeme kopečky, dozdobíme je chipsem a mátovým lístkem.