Reklama
Jahodový piškotový dort
Fotogalerie:

Jahodový piškotový dort

Petra Zajíčková

Dobříš
Komě manžela mám doma ještě dva malé chlapy. Pokud se jídla týká, jsou náročnější než táta. Den dětí slavíme výletem, dort však nesmí chybět.
                        Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • 1 máslo
  • 250 g cukr pískový
  • 250 ml mléko
  • 7 vejce
  • 7 lžic cukr krupice
  • 7 lžic mouka hladká
  • želatina
  • 1/2 prášek do pečiva
  • jahody

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ručním šlehačem ušleháme bílky. Jakmile trochu ztuhnou, přidáváme postupně cukr krupici  a stále šleháme. Až je sníh pěkně tuhý, přidáme žloutky a znovu zašleháme. Do tohoto základu přidáme hladkou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny a jakmile začne povrch růžovět, zkoušíme špejlí, jestli už je upečeno. Necháme zchladnout, vyklopíme.
  2. krok2
    Na krém si rozmícháme změklé máslo s jedním vejcem a 20 dkg cukru. Dáme ohřát mléko, vmícháme cukr, vejce a mouku. Zahříváme za stálého míchání až do zhoustnutí - nesmí se vařit. Tento krém po vychladnutí přidáme k máslovému základu. Podle chuti přidáme lžíci rumu, čokoládové vločky nebo džem.
  3. krok3
    Vychladlý moučník dvakrát rozkrojíme. Rozkrojenou stranu potřeme džemem a krémem. Nahoru natřeme taky trošku džemu a krému. Když krém ztuhne, poklademe dort ovocem. Zalijeme želatinou. Boky posypeme kokosem, vršek dozdobíme. Tento osvědčený dort je příjemně vláčný a děti ho zbaští opravdu během chvilky.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu