Reklama
Jahodový piškotový dort
Fotogalerie:

Jahodový piškotový dort

Petra Zajíčková

Dobříš
Komě manžela mám doma ještě dva malé chlapy. Pokud se jídla týká, jsou náročnější než táta. Den dětí slavíme výletem, dort však nesmí chybět.
                        Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • 1 máslo
  • 250 g cukr pískový
  • 250 ml mléko
  • 7 vejce
  • 7 lžic cukr krupice
  • 7 lžic mouka hladká
  • želatina
  • 1/2 prášek do pečiva
  • jahody

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ručním šlehačem ušleháme bílky. Jakmile trochu ztuhnou, přidáváme postupně cukr krupici  a stále šleháme. Až je sníh pěkně tuhý, přidáme žloutky a znovu zašleháme. Do tohoto základu přidáme hladkou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny a jakmile začne povrch růžovět, zkoušíme špejlí, jestli už je upečeno. Necháme zchladnout, vyklopíme.
  2. krok2
    Na krém si rozmícháme změklé máslo s jedním vejcem a 20 dkg cukru. Dáme ohřát mléko, vmícháme cukr, vejce a mouku. Zahříváme za stálého míchání až do zhoustnutí - nesmí se vařit. Tento krém po vychladnutí přidáme k máslovému základu. Podle chuti přidáme lžíci rumu, čokoládové vločky nebo džem.
  3. krok3
    Vychladlý moučník dvakrát rozkrojíme. Rozkrojenou stranu potřeme džemem a krémem. Nahoru natřeme taky trošku džemu a krému. Když krém ztuhne, poklademe dort ovocem. Zalijeme želatinou. Boky posypeme kokosem, vršek dozdobíme. Tento osvědčený dort je příjemně vláčný a děti ho zbaští opravdu během chvilky.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama