Reklama
Jahodový dort se šlehačkou
Fotogalerie:

Jahodový dort se šlehačkou

Renata Slavíčková

Velké Popovice
Oslava narozenin se bez dortu prostě neobejde.
Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Těsto
  • 3 vejce
  • 130 g cukr krupice
  • 90 g mouka hrubá
  • 50 g kokos strouhaný
  • 50 g čokoláda mléčná
  • Náplň
  • 220 g jahody
  • 60 g cukr krupice
  • 10 g želatina
  • 500 ml šlehačka
  • Ozdoba
  • 500 ml šlehačka
  • 2 ztužovač šlehačky
  • trocha čokoláda mléčná
  • trocha kokos strouhaný
  • trocha jahody

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři kola velikosti dortové formy (Ø asi 24 cm) s okraji
    4 cm širokými.
  2. Připravíme si těsto: z bílků a cukru ušleháme hustý sníh – nesmí být tekutý. Do něho zašleháme žloutky, mouku, kokos a strouhanou čokoládu. Těsto dáváme na kola papíru a po jednom pečeme v hodně vyhřáté troubě (na 200 °C) do světle hněda.
  3. Do 100 ml vlažné vody namočíme želatinu a ve vodní lázni ji dobře rozpustíme. Rozmixujeme jahody s cukrem, pak přilijeme rozpuštěnou želatinu a vmícháme ušlehanou šlehačku.
  4. Na dno dortové formy dáme placku, náplň, placku... atd. Přikryjeme fólií, zatížíme talířem a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
  5. Druhý den ušleháme zbývající šlehačku se ztužovačem. Dort ozdobíme šlehačkou a jahodami, boky obalíme kokosem, posypeme čokoládou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat... Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce
Sladký život /22.05.18
Svěží piškotový dortík

Svěží piškotový dortík

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /21.05.18
Avokádová pěna s jahodami

Avokádová pěna s jahodami

Dana Přibylová, Praha

Sladký život /21.05.18
Dárek z lásky

Dárek z lásky

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem

Sladký život /21.05.18
Griotkové tiramisu

Griotkové tiramisu

Helena Vlková, Liberec

Sladký život /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama