Ingredience
- Těsto
- 3 vejce
- 130 g cukr krupice
- 90 g mouka hrubá
- 50 g kokos strouhaný
- 50 g čokoláda mléčná
- Náplň
- 220 g jahody
- 60 g cukr krupice
- 10 g želatina
- 500 ml šlehačka
- Ozdoba
- 500 ml šlehačka
- 2 ztužovač šlehačky
- trocha čokoláda mléčná
- trocha kokos strouhaný
- trocha jahody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z papíru na pečení vystřihneme čtyři kola velikosti dortové formy (Ø asi 24 cm) s okraji4 cm širokými.
-
Připravíme si těsto: z bílků a cukru ušleháme hustý sníh – nesmí být tekutý. Do něho zašleháme žloutky, mouku, kokos a strouhanou čokoládu. Těsto dáváme na kola papíru a po jednom pečeme v hodně vyhřáté troubě (na 200 °C) do světle hněda.
-
Do 100 ml vlažné vody namočíme želatinu a ve vodní lázni ji dobře rozpustíme. Rozmixujeme jahody s cukrem, pak přilijeme rozpuštěnou želatinu a vmícháme ušlehanou šlehačku.
-
Na dno dortové formy dáme placku, náplň, placku... atd. Přikryjeme fólií, zatížíme talířem a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
-
Druhý den ušleháme zbývající šlehačku se ztužovačem. Dort ozdobíme šlehačkou a jahodami, boky obalíme kokosem, posypeme čokoládou.