Reklama
Jahodový dort se šlehačkou
Fotogalerie:

Jahodový dort se šlehačkou

Renata Slavíčková

Velké Popovice
Oslava narozenin se bez dortu prostě neobejde.
Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Těsto
  • 3 vejce
  • 130 g cukr krupice
  • 90 g mouka hrubá
  • 50 g kokos strouhaný
  • 50 g čokoláda mléčná
  • Náplň
  • 220 g jahody
  • 60 g cukr krupice
  • 10 g želatina
  • 500 ml šlehačka
  • Ozdoba
  • 500 ml šlehačka
  • 2 ztužovač šlehačky
  • trocha čokoláda mléčná
  • trocha kokos strouhaný
  • trocha jahody

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři kola velikosti dortové formy (Ø asi 24 cm) s okraji
    4 cm širokými.
  2. Připravíme si těsto: z bílků a cukru ušleháme hustý sníh – nesmí být tekutý. Do něho zašleháme žloutky, mouku, kokos a strouhanou čokoládu. Těsto dáváme na kola papíru a po jednom pečeme v hodně vyhřáté troubě (na 200 °C) do světle hněda.
  3. Do 100 ml vlažné vody namočíme želatinu a ve vodní lázni ji dobře rozpustíme. Rozmixujeme jahody s cukrem, pak přilijeme rozpuštěnou želatinu a vmícháme ušlehanou šlehačku.
  4. Na dno dortové formy dáme placku, náplň, placku... atd. Přikryjeme fólií, zatížíme talířem a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
  5. Druhý den ušleháme zbývající šlehačku se ztužovačem. Dort ozdobíme šlehačkou a jahodami, boky obalíme kokosem, posypeme čokoládou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu