Ingredience
- Piškot
- 5 vejce
- 200 g mouka polohrubá
- 200 g cukr moučkový
- Náplň
- 250 g jahody
- 1 máslo
- 4 lžíce cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Utřeme žloutky‚ cukr‚ přidáme mouku a sníh z bílků. Piškot pečeme 20 minut na 150 °C a 20 minut na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí ho rozkrojíme naplocho na dvě půlky.
-
Na náplň rozetřeme jahody (nejlepší jsou čerstvé, ale mohou být i mražené) se dvěma lžícemi cukru, pak máslo se dvěma lžícemi cukru a nakonec vše smícháme dohromady.
-
Jahodovou směsí potřeme piškot‚ ozdobíme plody jahod a dáme do chladu.