Reklama
Reklama
Jahodový dezert
Fotogalerie:

Jahodový dezert

Radka Michalcová

Praha
Doba, kdy nám na zahradě dozrávají jahody, je tu. A způsobů, jak úrodu zpracovat, je spousta. Jahody jsou nejlepší čerstvé a toto je jeden z mých osvědčených tipů.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 250 g jahody
  • 140 g cukr moučkový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 240 g jogurt bílý
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • špetka sůl
  • 1 želatinový ztužovač
  • 100 ml voda vlažná
  • 120 g piškoty
  • na ozdobu jahody

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oprané čerstvé jahody, moučkový cukr a citronovou šťávu rozmixujeme. Přimícháme bílý jogurt.
  2. krok2 Smetanu se špetkou soli vyšleháme šlehačem dotuha. Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, prášek zalijeme vlažnou vodou a za stálého míchání šleháme metličkou asi půl minuty. Takto připravený ztužovač vmícháme do pyré z jahod a nakonec zlehka přimícháme šlehačku.
  3. krok3 Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty. Zalijeme třetinou připraveného krému, opět klademe piškoty a takto pokračujeme v několika vrstvách, dokud nespotřebujeme krém.
  4. Zakončíme vrstvou piškotů. Takto připravený dezert vložíme na několik hodin do lednice dobře ztuhnout.
  5. Těsně před podáváním dezert vyklopíme na tác, opatrně sejmeme fólii a zdobíme plátky čerstvých jahod. Můžeme přidat i lístek máty.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

Karolína Kudláčková, Chrudim
Sladký život /27.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama