Reklama
Jahodový dezert
Fotogalerie:

Jahodový dezert

Radka Michalcová

Praha
Doba, kdy nám na zahradě dozrávají jahody, je tu. A způsobů, jak úrodu zpracovat, je spousta. Jahody jsou nejlepší čerstvé a toto je jeden z mých osvědčených tipů.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 250 g jahody
  • 140 g cukr moučkový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 240 g jogurt bílý
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • špetka sůl
  • 1 želatinový ztužovač
  • 100 ml voda vlažná
  • 120 g piškoty
  • na ozdobu jahody

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oprané čerstvé jahody, moučkový cukr a citronovou šťávu rozmixujeme. Přimícháme bílý jogurt.
  2. krok2 Smetanu se špetkou soli vyšleháme šlehačem dotuha. Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, prášek zalijeme vlažnou vodou a za stálého míchání šleháme metličkou asi půl minuty. Takto připravený ztužovač vmícháme do pyré z jahod a nakonec zlehka přimícháme šlehačku.
  3. krok3 Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty. Zalijeme třetinou připraveného krému, opět klademe piškoty a takto pokračujeme v několika vrstvách, dokud nespotřebujeme krém.
  4. Zakončíme vrstvou piškotů. Takto připravený dezert vložíme na několik hodin do lednice dobře ztuhnout.
  5. Těsně před podáváním dezert vyklopíme na tác, opatrně sejmeme fólii a zdobíme plátky čerstvých jahod. Můžeme přidat i lístek máty.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat... Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce
Sladký život /22.05.18
Svěží piškotový dortík

Svěží piškotový dortík

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /21.05.18
Avokádová pěna s jahodami

Avokádová pěna s jahodami

Dana Přibylová, Praha

Sladký život /21.05.18
Dárek z lásky

Dárek z lásky

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem

Sladký život /21.05.18
Griotkové tiramisu

Griotkové tiramisu

Helena Vlková, Liberec

Sladký život /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama