Reklama
Jahodovo-smetanový dortík
Fotogalerie:

Jahodovo-smetanový dortík

Markéta Kopečná
Markéta Kopečná
Praha 22 - Uhříněves

Ovocný zákusek vždy přijde k chuti.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g cukr krupice
  • 1 lžička citronová kůra
  • 140 g polohrubá mouka
  • 600 g jahody
  • 400 g zakysaná smetana
  • 100–200 g cukr moučka
  • 200 g šlehačka
  • 2 balení plátková želatina Dr. Oetker
  • 50 g čokoládové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si piškot: utřeme žloutky s vanilkovým cukrem a s cukrem krupicí do pěny. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a tuhý sníh z bílků. Nakonec přidáme mouku. Těsto nalijeme do vymazané formy (raději větší průměr – 28 cm) a pečeme přibližně 30 minut při 180 °C.

  2. Upečený dort necháme vychladnout a připravíme náplň. Polovinu jahod omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vmícháme do zakysané smetany‚ přidáme podle chuti moučkový cukr a vyšlehanou smetanu. Želatinu připravíme dle návodu a vmícháme do náplně.

  3. Formu na dort otevřeme a korpus rozkrojíme na poloviny‚ horní část sejmeme a opět nasadíme formu a uzavřeme. Naneseme větší část náplně s většinou jahod. Poté položíme na dort horní polovinu korpusu a potřeme zbytkem náplně. Necháme v lednici ztuhnout. Pak sejmeme obruč formy a strany dortu obalíme čokoládou. Dort ozdobíme zbylými jahodami a čokoládou.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu