Sladká tečka po dobrém obědě.
Michaela Kačorová, Ostrava
Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- 3 lžíce cukr krupice
- 3 lžíce vlažná voda
- 6 lžic polohrubá mouka
- 1/2 kypřící prášek
- Náplň:
- 500 ml jahodové pyré
- 1 extra silné cukrářské želé Dr. Oetker
- 2-3 lžíce cukr krupice
- Na polití :
- 3 ks smetana ke šlehání
- 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
- cukr podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce‚ cukr‚ vodu a špetku soli vyšleháme do husté pěny. Poté přidáváme po částech prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme dorůžova (při 170 °C asi 15–20 minut, dle výkonnosti trouby). Poté necháme vychladnout.
-
Jahodové pyré (rozmixované jahody) smícháme s cukrářským želé a 2–3 lžícemi cukru. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme zchladnout.
-
Vychladlý korpus dáme opět do formy‚ kterou jsme po okrajích vyložili pečicím papírem. Potom na něj nalijeme vlažné želé a dáme ztuhnout do lednice.
-
Smetany ušleháme a smícháme je se ztužovačem připraveným podle návodu na obalu. Tuto hmotu naneseme na jahodovou vrstvu a dáme opět ztuhnout.