Reklama
Jahodovo-šlehačkový dort
Fotogalerie:

Jahodovo-šlehačkový dort

Michaela Kačorová

Ostrava

Sladká tečka po dobrém obědě.

Michaela Kačorová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 3 lžíce vlažná voda
  • 6 lžic polohrubá mouka
  • 1/2 kypřící prášek
  • Náplň:
  • 500 ml jahodové pyré
  • 1 extra silné cukrářské želé Dr. Oetker
  • 2-3 lžíce cukr krupice
  • Na polití :
  • 3 ks smetana ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
  • cukr podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce‚ cukr‚ vodu a špetku soli vyšleháme do husté pěny. Poté přidáváme po částech prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme dorůžova (při 170 °C asi 15–20 minut, dle výkonnosti trouby). Poté necháme vychladnout.

  2. Jahodové pyré (rozmixované jahody) smícháme s cukrářským želé a 2–3 lžícemi cukru. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme zchladnout.

  3. Vychladlý korpus dáme opět do formy‚ kterou jsme  po okrajích vyložili pečicím papírem. Potom na něj nalijeme vlažné želé a dáme ztuhnout do lednice.

  4. Smetany ušleháme a smícháme je se ztužovačem připraveným podle návodu na obalu. Tuto hmotu naneseme na jahodovou vrstvu a dáme opět ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu