Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 51
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12585 kcal
Bílkoviny 338 g
Sacharidy 1973 g
Tuky 344 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...

Suroviny

jahody 300 g
+ na jahody
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančová šťáva
vymačkaná ze 2 pomerančů
Grand Marnier 3 PL
nebo jiný pomerančový likér
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
nastrouhaná z 1 biopomeranče
cukrářské

Postup

1

Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.

2

Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone.

3

Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone.

4

Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč