Moučníky s jahodami jsou výborné.
Markéta Adamcová, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 400 g dlouhé piškoty
- 240 g lučina
- 400 g čerstvé jahody
- 1 smetana ke šlehání
- 2 zakysaná smetana
- dle chuti vanilkový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jahody s cukrem rozmixujeme. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji k zakysané smetaně a lučině, přidáme vanilkový cukr podle chuti a vyšleháme hladký krém.
-
Na dno malé dortové formy vyložené alobalem naskládáme piškoty a zalijeme je rozmixovanými jahodami. Na jahody nalijeme ušlehaný krém a opět naskládáme piškoty. Postup opakujeme, dokud nám stačí suroviny. Končíme krémem. Vrchní část dortu ozdobíme jahodami. Necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Při podávání můžeme dozdobit ještě lístky meduňky.