Ingredience
- Těsto
- 5 vejce
- 5 lžic voda vlažná
- 200 g cukr krupice
- 200 ml olej
- 200 g mouka hladká
- 1/2 prášek do pečiva
- Krém
- 1 kg jahody
- 2 Pudink jahodový
- 250 g máslo
- 100 g cukr krupice
- Odzoba
- 1 poleva čokoládová tmavá
- dle chuti kokos strouhaný
- dle chuti ořechy lískové mleté
- Ostatní
- na vymazání formy tuk
- na vysypání formy mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ušleháme žloutky a postupně přidáme vodu, cukr a olej. Pak přisypeme mouku a kypřicí prášek.
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který také opatrně vmícháme do směsi.
-
Těsto vylijeme na hlubší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 °C 10 minut.
-
Z jahod a pudinků uvaříme hustý krém, který po zchladnutí vmícháme do másla utřeného s cukrem.
-
Upečený piškot potřeme krémem, polijeme čokoládovou polevou, sypeme kokosem či ořechy.