Reklama
Jahodové řezy
Fotogalerie:

Jahodové řezy

Petra Mertová

Brumov
Tento recept máme už řadu let, přesto nám všem řez stále chutná.
Petra Mertová‚ Brumov

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda horká
  • 1/2 cukr vanilkový
  • 100 g mouka polohrubá
  • 4 vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krém:
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 kompot jahodový
  • 1 máslo
  • 1 Pudink jahodový
  • 100 ml voda studená

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky‚ moučkový cukr‚ horkou vodu a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Potom postupně přidáváme olej‚ polohrubou mouku‚ hladkou mouku‚ prášek do pečiva a sníh z bílků. Vzniklé těsto nalejeme na plech vysypaný moukou a upečeme.
  2. Necháme na plechu vychladnout a na vychladlý moučník rozetřeme krém.
  3. Připravíme ho tak, že dáme vařit šťávu z kompotu. Těsně před varem vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve studené vodě a uvaříme. Máslo a cukr vyšleháme a po částech do něj zapracujeme zchladlý pudink. Nakonec vmícháme rozmačkané nebo rozmixované jahody.
  4. Krém natřeme na moučník a ještě ho můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu