Pro někoho skvělý dezert, pro někoho lahodné hlavní jídlo.
Lenka Hlavsová, Praha
Ingredience
- 200 g krupička
- 150 g hrubá mouka
- 2 vejce
- 250 ml mléko
- 40 g máslo
- 1 lžíce cukr
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krupičku osmahneme na másle, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, cukr a uvaříme hustou kaši. Necháme ji za občasného zamíchání částečně schladnout, pak ji přelejeme do mísy, vmícháme vejce a postupně tolik mouky, aby vzniklo vláčné a dostatečně husté těsto, které necháme asi deset minut odpočinout.
-
Z připraveného těsta lžící vykrajujeme kousky, do každého zabalíme jahodu. Knedlíčky vložíme do vařící, lehce osolené vody a při mírné teplotě vaříme asi 7 minut. Podáváme přelité rozvařenými jahodami nebo zakysanou smetanou s cukrem.