Reklama
Jahodové kornoutky
Fotogalerie:

Jahodové kornoutky

Zdeňka Polanská

Vsetín
Originální a osvěžující zákusek.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 2 ks vejce
  • 120 g cukr moučkový
  • 120 g mouka polohrubá
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 1/2 ks prášek do pečiva
  • zmrzlina podle chuti
  • dle chuti jahody
  • šlehačka podle chuti
  • dle chuti čokoláda na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny‚ přidáme vanilkový cukr a opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Plech vyložíme pečicím papírem. Z těsta vytvoříme na plechu 4 větší placky o průměru asi 15 cm a dáme péct. Pečeme 10 až 15 minut.
  2. Ještě teplý piškot sundáme z pečicího papíru a rychle srolujeme do tvaru kornoutku. Aby kornouty držely tvar, dáme je do přiměřeně velké sklenice‚ v níž se nerozmotají, a necháme je vychladnout.
  3. Na dno kornoutu dáme menší jahodu‚ na ni zmrzlinu‚ pak šlehačku a ozdobíme pokrájenými jahodami.
  4. Nakonec pokapeme rozpuštěnou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu