Ingredience
- 2 ks vejce
- 120 g cukr moučkový
- 120 g mouka polohrubá
- 1 ks cukr vanilkový
- 1/2 ks prášek do pečiva
- zmrzlina podle chuti
- dle chuti jahody
- šlehačka podle chuti
- dle chuti čokoláda na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny‚ přidáme vanilkový cukr a opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Plech vyložíme pečicím papírem. Z těsta vytvoříme na plechu 4 větší placky o průměru asi 15 cm a dáme péct. Pečeme 10 až 15 minut.
-
Ještě teplý piškot sundáme z pečicího papíru a rychle srolujeme do tvaru kornoutku. Aby kornouty držely tvar, dáme je do přiměřeně velké sklenice‚ v níž se nerozmotají, a necháme je vychladnout.
-
Na dno kornoutu dáme menší jahodu‚ na ni zmrzlinu‚ pak šlehačku a ozdobíme pokrájenými jahodami.
-
Nakonec pokapeme rozpuštěnou čokoládou.