Ingredience
- Těsto
- 1 hera
- 4 žloutek
- 1 cukr vanilkový
- 500 g mouka hladká
- citrónová kůra
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- Náplň
- 500 ml mléko
- 1 pudink vanilkový
- 3 lžíce cukr vanilkový
- 500 g jahody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na vále smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Hotové necháme do druhého dne odležet v lednici.Druhý den těsto na pomoučeném vále rozválíme na placky silné asi 1 cm. Vložíme je do vymazaných forem a dobře rozprostřeme.
-
Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 170 oC asi 20 minut. Po upečení je opatrně vyklopíme z forem a necháme je úplně vystydnout.
-
Z mléka, pudinkového prášku a cukru podle návodu uvaříme pudink a ještě teplý ho nalijeme na koláčky. Když vystydne, dozdobíme koláčky čerstvými jahodami.