Reklama
Jahodové koláčky
Fotogalerie:

Jahodové koláčky

Gabriela Firstová

Praha
Červen, kdy dozrávají jahody, je pro mě tím nejhezčím obdobím. Mohla bych je mlsat celý den, nikdy se mi nepřejedí. Pustím-li se do pečení, nesmí na moučníku chybět.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 1 hera
  • 4 žloutek
  • 1 cukr vanilkový
  • 500 g mouka hladká
  • citrónová kůra
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • Náplň
  • 500 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • 3 lžíce cukr vanilkový
  • 500 g jahody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Na vále smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Hotové necháme do druhého dne odležet v lednici.
    Druhý den těsto na pomoučeném vále rozválíme na placky silné asi 1 cm. Vložíme je do vymazaných forem a dobře rozprostřeme.
  2. krok2 Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 170 oC asi 20 minut. Po upečení je opatrně vyklopíme z forem a necháme je úplně vystydnout.
  3. krok3 Z mléka, pudinkového prášku a cukru podle návodu uvaříme pudink a ještě teplý ho nalijeme na koláčky. Když vystydne, dozdobíme koláčky čerstvými jahodami.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu