Domácí jahodové knedlíky uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.
Andrea Tomečková, Příbor
Ingredience
- 3 kostky tvaroh
- 3 vejce
- 150 g hladká mouka
- 150 g polohrubá mouka
- špetka soli
- jahody
- cukr moučka
- máslo
- 1 kelímek smetana ke šlehání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvarohy smícháme v míse se 3 žloutky, bílky dáme bokem, později je vyšleháme. Přimícháme špetku soli, mouku hladkou i polohrubou a vyšlehaný sníh ze 3 bílků. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, v případě potřeby přidáme mouku.
-
Jahody omyjeme, necháme okapat. Obalujeme v těstě, které jsme si předem rozdělili na potřebné díly. Tvarujeme knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě.
-
Po uvaření servírujeme na talíř. Posypeme moučkovým cukrem, polijeme máslem a dozdobíme ručně vyrobenou šlehačkou.