Reklama
Jahodová srdíčka
Fotogalerie:

Jahodová srdíčka

Jana Mrázková
Jana Mrázková
Bystřice

Osvěžující letní dezert vhodný i pro děti. Nejen skvěle vypadá, ale i chutná.

Jana Mrázková, Bystřice

Ingredience

  • 160 g mouka polohrubá
  • 8 ks vejce
  • 170 g cukr krupice
  • 1 lžíce kakao
  • Krém :
  • 350 g jahody mražené
  • 1 a 1/2 ks jahodový pudink
  • 100 g cukr moučkový
  • 125g - půlka kostky máslo na krém
  • voda
  • Na ozdobu:
  • čerstvé jahody
  • čokoláda rozpuštěná na přestříkání
  • želatina červená v prášku
  • mátové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce si rozklepneme a rozdělíme na bílek a žloutek. Ve vhodné nádobě si ušleháme bílky za postupného přidávání krupicového cukru. (Nádoba nesmí být mastná, aby se nám bílky mohly vyšlehat. Postupně přidávaný cukr nám zaručí objemnější a lépe ušlehaný sníh). Sníh nesmíme přešlehat. Poté do něj lehce přišleháme žloutky. Hmotu si rozdělíme do dvou nádob. Do jedné prosejeme polovinu mouky a lehce ji tam promícháme. Do druhé nádoby si prosejeme mouku smíchanou s kakaovým práškem. Hmoty nalijeme do připravených a lehce olejem vymazaných tvořítek.Tip: Olej ve spreji je skvělým pomocníkem.. Každou hmotu naplníme do pěti srdíček. Pečeme při 190-210 °C. Doba pečení je kolem 10-15 minut. Necháme vychladnout.
  2. krok2 Jahody si necháme rozmrznout. Rozmražené je předáme do půllitru a doplníme zbytek vodou tak, aby byl půllitr plný. Do této směsi přimícháme jeden a půl balíčku jahodového pudingu. Dobře rozmícháme. Přelijeme do hrnce a vaříme na vodní lázni. Dobře povaříme, aby nebyl cítit škrob. Necháme vychladnout. V misce si protřeme cukr s máslem. Postupně přidáváme uvařenou směs. Prošlehneme pár minut.
  3. krok3 Vychladlá srdíčka prokrojíme a naplníme krémem. Na nastříkaný krém položíme nakrájené plátky jahod.Srdíčka přiklopíme. Ale každé jinak když máme dole tmavý korpus tak nahoře přiklopíme světlím a obráceně.Přestříkáme čokoládou a můžeme je ještě ozdobit krémem. Ozdobíme plátky čerstvých jahod a lístkem máty. Jahody potřeme želatinou. Necháme zatuhnout a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu