Neboj se použít "japonské fazole" do sladkého dezertu, chuť tě mile překvapí. Seženeš je v každé zdravé výživě.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 250 g fazole adzuki
- 300 g jáhly
- 300 ml mléko
- 400 ml voda
- med podle potřeby
- 600 ml jablečný džus ředěný vodou
- agar-agar
- 3 jablka
- 3 lžíce kokos
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, aby nebyly hořké a uvaříme hustou kaši. Tu odstavíme z plotny a vmícháme do ní podle chuti med. Jáhlový korpus ihned (nečekáme až schladne) přendáme do dortové formy a rozetřeme ho.
-
Fazole (den předem namočené!) uvaříme doměkka ve vodě s džusem. Asi 15 minut před koncem k nim přidáme nastrouhaná jablka. Po 15ti minutách vše pořádně rozmixujeme ponorným mixérem, osladíme medem a zahustíme sáčkem agaru (asi 7g). Po přidání agaru je nutné, aby celá směs za stálého míchání znovu prošla varem. Potom ji už jen vlijeme na jáhelný korpus a rozetřeme.
-
Koláč necháme zatuhnout a cca po 2 hodinách můžeme začít ochutnávat.