Reklama
Jáhlový koláč s fazolemi adzuki
Fotogalerie:

Jáhlový koláč s fazolemi adzuki

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Neboj se použít "japonské fazole" do sladkého dezertu, chuť tě mile překvapí. Seženeš je v každé zdravé výživě.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 250 g fazole adzuki
  • 300 g jáhly
  • 300 ml mléko
  • 400 ml voda
  • med podle potřeby
  • 600 ml jablečný džus ředěný vodou
  • agar-agar
  • 3 jablka
  • 3 lžíce kokos

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, aby nebyly hořké a uvaříme hustou kaši. Tu odstavíme z plotny a vmícháme do ní podle chuti med. Jáhlový korpus ihned (nečekáme až schladne) přendáme do dortové formy a rozetřeme ho.

  2. Fazole (den předem namočené!) uvaříme doměkka ve vodě s džusem. Asi 15 minut před koncem k nim přidáme nastrouhaná jablka. Po 15ti minutách vše pořádně rozmixujeme ponorným mixérem, osladíme medem a zahustíme sáčkem agaru (asi 7g). Po přidání agaru je nutné, aby celá směs za stálého míchání znovu prošla varem. Potom ji už jen vlijeme na jáhelný korpus a rozetřeme.

  3. Koláč necháme zatuhnout  a cca po 2 hodinách můžeme začít ochutnávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu