Ingredience
- 600 g jáhly
- 50 g máslo
- 5 lžic krupička dětská
- 1 hrnek mléko
- špetka sůl
- cukr moučkový na posypání
- mák mletý na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly spaříme, propereme a propláchneme studenou vodou. Vaříme v osolené vodě za občasného míchání téměř doměkka.
-
Přebytečnou vodu slijeme a přilijeme mléko. Uvaříme doměkka na kaši. Podle potřeby dolijeme mléko nebo vodu. Přidáme krupičku a povaříme ještě další 1–2 minuty.
-
Máslo rozpustíme, namočíme do něj lžíci a s ní vykrojíme škubánek. Klademe na talíř, bohatě zasypeme mákem s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.