Reklama
Jablkový salám
Fotogalerie:

Jablkový salám

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nepečená pochoutka, kterou milují obě moje děti. Zmizí během chvíle.
Jitka Červená, Beroun

Ingredience

  • 200 g cukr krupice
  • 50 ml voda
  • 350 g jablka
  • 50 g mandle
  • 50 g rozinky
  • 50 g oříšky lískové
  • 100 g ořechy vlašské
  • špetka skořice
  • špetka citrónová kůra
  • 1 polovina citronová šťáva
  • cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr krupici a vodu svaříme, aby vznikl hustý sirup. Jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do hrnce se svařeným sirupem. Jablka vaříme za občasného míchání asi 15 minut do zhoustnutí.
  2. Zatím umeleme mandle, oříšky a ořechy. Do povařené směsi vmícháme rozinky, citronovou kůru, šťávu, mleté ořechy, oříšky a mandle.
  3. Připravíme si dva obdélníky alobalu, které posypeme mouč­kovým cukrem.
  4. Směs necháme vychladnout. Na pocukrovaném válu vytvoříme 2 válečky, které přeložíme na alobal. Pomocí alo­balu obalíme cukrem a necháme salámky vysušit.
     
    TIP: Je dobré nechat salámek dva dny uležet a pak krájet.
    Mezi koření lze přidat také mletý hřebíček.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu