Ingredience
- 125 g máslo
- 200 g cukr krupice
- 200 g mouka polohrubá
- 1 čokoláda na vaření
- 1 lžička prášek do pečiva
- 200 g jablka
- 6 bílky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Smícháme cukr, polohrubou mouku s práškem do pečiva, rozpuštěný tuk, jablka nastrouhaná nahrubo a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péci do trouby. Pečeme asi 30 minut při 180 °C. Po upečení a zchladnutí vyklopíme chlebíček z formy, polijeme ho čokoládovou polevou a sypeme mandlovými lupínky. Necháme ještě ztuhnout.