Reklama
Reklama
Jablková pochoutka
Fotogalerie:

Jablková pochoutka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to opravdu vynikající pochoutka.
Mária Kresáňová, Banská Bystřice

Ingredience

  • Těsto
  • 150 ml mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 vejce
  • 10 lžic cukr krupice
  • 10 lžic mouka polohrubá
  • 150 ml olej
  • Krém
  • 1 salko
  • 1 máslo
  • Náplň
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 1 kg jablka

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Salko vaříme 2 hodiny ve vodní lázni, necháme vychladnout a rozmixujeme v něm máslo. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme mléko, olej, kypřicí prášek a sníh z bílků. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme olejem, pokryjeme náplní z jablek a zalijeme těstem. Upečeme, za tepla překlopíme do jiného plechu. Stáhneme pečicí papír a po vychladnutí potřeme krémem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda
Sladký život /17.04.19
Velikonoční cupcaky

Velikonoční cupcaky

Recept si jistě oblíbíš

Podle receptu Jany Křenkové z Kladna

Sladký život /16.04.19
Perníková vajíčka

Perníková vajíčka

Podle receptu

Milady Krejčí z Trutnova

Sladký život /15.04.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama