Ingredience
- Těsto
- 150 ml mléko
- 1 prášek do pečiva
- 5 vejce
- 10 lžic cukr krupice
- 10 lžic mouka polohrubá
- 150 ml olej
- Krém
- 1 salko
- 1 máslo
- Náplň
- 3 lžíce cukr krupice
- 1 kg jablka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Salko vaříme 2 hodiny ve vodní lázni, necháme vychladnout a rozmixujeme v něm máslo. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme mléko, olej, kypřicí prášek a sníh z bílků. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem.
-
Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme olejem, pokryjeme náplní z jablek a zalijeme těstem. Upečeme, za tepla překlopíme do jiného plechu. Stáhneme pečicí papír a po vychladnutí potřeme krémem.