Reklama
Jablková bábovka
Fotogalerie:

Jablková bábovka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tahle bábovka je opravdu šťavnatá a vláčná, jablka v kombinaci s ořechy vytvářejí dokonalou harmonii. A když se rodina sejde, zmizí hned.
Anna Kocourová, Příbram

Ingredience

  • 3 lžíce kakao
  • 200 g cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g mouka polohrubá
  • 3 vejce
  • 2,3 dcl olej
  • 50 g ořechy vlašské
  • 340 g nastrouhaných jablka
  • 50 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žloutky, cukr a citr. kůru vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky. Nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. Formu vymažeme a vysypeme moukou a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto. Vidličkou obě těsta lehce promícháme a dáme formu do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 175 °C. Hotovou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté ji opatrně (aby se nesrazila) vyklopíme na talíř a ještě teplou pocukrujeme.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu