Ingredience
- 3 lžíce kakao
- 200 g cukr krupice
- 1 prášek do pečiva
- 500 g mouka polohrubá
- 3 vejce
- 2,3 dcl olej
- 50 g ořechy vlašské
- 340 g nastrouhaných jablka
- 50 g rozinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, cukr a citr. kůru vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky. Nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. Formu vymažeme a vysypeme moukou a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto. Vidličkou obě těsta lehce promícháme a dáme formu do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 175 °C. Hotovou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté ji opatrně (aby se nesrazila) vyklopíme na talíř a ještě teplou pocukrujeme.