Vynikající, výživný a přitom lehký moučník milují především moje děti.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Ingredience
- 5 ks jablka
- 500 g měkký tvaroh
- 2 vejce
- 60 g dětská krupička
- 50 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- asi 5 lžic brusinkový džem
- tuk a strouhanka na vysypání mísy
- 2 lžíce citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme, vyjádříme a rozdělíme je na osminky. Z bílků a špetky soli si ušleháme tuhý sníh.
-
Tvaroh rozmícháme se žloutky a citronovou šťávou, přidáme krupicový a vanilkový cukr. Do hmoty lehce vmícháme dětskou krupičku a sníh z bílků.
-
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou zapékací mísu a vtlačíme do něj připravené osminky jablek. Povrch ještě pocákáme brusinkovým džemem.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Před podáváním necháme trochu zchladnout.