Reklama
Jablečný štrúdl z plstního sádla
Fotogalerie:

Jablečný štrúdl z plstního sádla

Dagmar Peřinová
Dagmar Peřinová
Nížkov

Oblíbený moučník z netradiční suroviny překvapí svou výtečnou chutí.

Dagmar Peřinová, Nížkov

Ingredience

  • Těsto
  • 600 g hladká mouka
  • 2 žloutky
  • špetka sůl
  • 300 g umleté plstní sádlo (syrové)
  • 250 ml mléko
  • Náplň
  • 1,7 kg nakrájená jablka
  • 12 lžic cukr
  • 2 lžíce skořice
  • 1 hrst rozinky
  • 1 hrst sekané oříšky
  • na potření žloutek a mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na vál prosejeme mouku. Doprostřed uděláme důlek, do kterého přidáme žloutky, špetku soli, mléko a umleté plstní sádlo. Všechny přísady dobře spojíme.

  2. Vzniklé vláčné těsto rozdělíme na 6 dílů. Jednotlivé díly vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placku.

  3. Každou placku poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí, přidáme rozinky a nasekané oříšky.

  4. Poté ji opatrně svineme do štrúdlu a přendáme na vymaštěný plech.

  5. Každý závin na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Necháme trochu zchladit a můžeme nařezat dílky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu