Vždy, když chci svým rodičům udělat radost, tohle je pro mne jasná volba.
Hana Voříšková, Znojmo
Ingredience
- 200 g hladká mouka
- 200 g máslo
- 200 g cukr
- 4 vejce
- z jednoho citrónu nastrouhaná kůra
- 6 ks velká jablka
- 12 lžiček švestková povidla
- 1 lžička prášek do pečiva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rozpustíme máslo a rozetřeme jej s cukrem. Potom přidáme vejce a citronovou kůru. Do této hmoty namícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto nalijeme do máslem vymazané formy.
-
Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme z nich jadřince. Všechna jablka musí být shora mírně nakrojená, aby se do nich lépe dostalo teplo. Každou polovinu pak naplníme lžičkou švestkových povidel a rozložíme je rovnou stranou dolů na těsto.
-
Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 175 °C asi 45 minut.