Reklama
Jablečný flammkuchen
Fotogalerie:

Jablečný flammkuchen

Hana Bělková

Praha

Z německého regionu Badensko-Württembersko.

Hana Bělková, Praha

Ingredience

  • 1 hotové chlazené těsto na pizzu
  • 2 jablka
  • 150 ml zakysaná smetana
  • 4-5 lžic cukr
  • trocha skořice
  • pár kapek calvadosu

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto na pizzu rozložíme na plech. Můžeme si udělat domácí těsto, které po vykynutí rozválíme na obdélníkovou placku a přendáme na plech. Vlastní těsto připravíme tak, že uděláme  kvásek z droždí, mléka, cukru a lžíce mouky. Po vykynutí ho přilijeme k mouce smíchané se solí. Přidáme olej a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Na vyválené těsto rozetřeme zakysanou smetanu. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, rozložíme rovnoměrně na povrch koláče a zasypeme několika lžícemi cukru. Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C tak, aby obloha zezlátla a těsto bylo křupavé. Hotový koláč vyjmeme z trouby, posypeme skořicí a zakápneme calvadosem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu