Reklama
Jablečný dort s marcipánem
Fotogalerie:

Jablečný dort s marcipánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eliška Mazankievičová, Kroměříž

Ingredience

  • KORPUS:
  • 120  g hořké čokolády
  • 120  g másla
  • 160  g cukru krupice
  • 6 vajec
  • 40  g cukru moučky
  • 80  g polohrubé mouky
  • 50  g oloupaných mletých mandlí
  • NÁPLŇ:
  • 100  g cukru krupice
  • 4 jablka
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 200  ml vody
  • 1/2 vanilkového pudinku
  • 50  ml ořechového likéru
  • 100  g meruňkového džemu
  • DOHOTOVENÍ:
  • 150  g marcipánu
  • 200  g čokoládové polevy
  • 30  g pražených mandlových lupínků

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozpustíme s máslem a cukrem krupice ve vodní lázni, odstavíme z lázně, přidáme žloutky a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků a moučkového cukru ušleháme sníh.

  2. Hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku a mandle. Před naplněním formu vysypeme moukou a naplníme. Pečeme v troubě při 180 °C asi 55 minut.

  3. Po vychladnutí korpus vykrojíme z formy a prokrojíme na tři díly.

  4. Náplň: cukr roztavíme v kastrůlku na světlý karamel, přidáme oloupaná nakrájená jablka, dřeň z lusku, 100 ml vody a krátce podusíme. Pudink rozmícháme ve zbylé vodě a vlijeme do jablek. Povaříme 2 minuty a ochutíme ořechovým likérem.

  5. Jednu část korpusu potřeme džemem a 1/2 teplé jablečné náplně. Přiklopíme druhým dílem, potřeme džemem, jablkovou náplní a přikryjeme třetím dílem. Dort dáme asi na hodinu do chladničky. Potom si rozválíme kus marcipánu na tenkou vrstvu a dort potáhneme. Rozpustíme polevu a polijeme jí dort a strany obalíme v lupíncích. Ze zbylé marcipánové hmoty vymodelujeme malá jablíčka na ozdobu.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama