Reklama
Jablečný dort s ananasem
Fotogalerie:

Jablečný dort s ananasem

Marta Černínová

Doporučuji ananas na korpus nakrájet najemno. Vrch dortu posypej čokoládou.
Marta Černínová, 
Mokré Lazce

Ingredience

  • Těsto:
  • 5 vejce
  • 180 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 100 g ořechy mleté
  • 4 lžíce krupička dětská
  • 3 lžíce kakao
  • špetka prášek do pečiva
  • 250 g jablka strouhaná
  • 300 ml mléko
  • Krém:
  • 120-150 g cukr moučkový
  • 1 kompot ananasový
  • 370 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

110

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky a oba cukry ušleháme. Přidáme ořechy, krupičku, kakao a kypřicí prášek. Nahrubo nastrouhaná jablka přimícháme do těsta. Vmícháme sníh z bílků.
  2. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut na 200 °C , pak 30 minut na 180 °C. Mléko, pudink a cukr uvaříme, do vystydlého vmícháme máslo a cukr. 
  3. Korpus překrojíme, půlku namažeme krémem, pokryjeme ananasem. Znovu dáme krém. Přiklopíme druhou půlkou. Celý dort namažeme zbytkem krému a ozdobíme dílky ananasu.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu