Reklama
Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Fotogalerie:

Jablečný cheesecake s karamelovou polevou

Kateřina Telecká
Kateřina Telecká
Slaný

Jablečný cheesecake s karamelovou polevou.

Kateřina Telecká, Slaný

Ingredience

  • 250 g sušenky BeBe club máslové
  • 75 g máslo
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • Krém :
  • 1 a 1/2 lžíce máslo
  • 2 ks jablka
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • 250g měkký plnotučný tvaroh
  • 300g sýr Buko bez příchuti
  • 100g hnědý cukr
  • 2 lžíce kukuřičný škrob
  • 4 vejce
  • Poleva :
  • 100 ml 30% smetana
  • 50 g máslo
  • 1/2 hrnku hnědý cukr

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 150 °C. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout (pozor, ať se nerozvaří na kaši!), pánev odstavte z ohně a jablka nechte zchladnout.

  2. Do mixéru vsypte sušenky a skořici a rozmixujte na jemný prášek. Přidejte na kostky nakrájené máslo a ještě krátce promixujte, aby se směs spojila. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem a sypkou směsí na korpus pokryjte dno. Rukama ji dobře upěchujte a než připravíte náplň, dejte do lednice.

  3. Elektrickým šlehačem nebo v mixéru promíchejte tvaroh, Buko, cukr a škrob. Po jednom zašlehejte vejce.

  4. Korpus pokryjte kostkami jablek a zalijte tvarohovo-sýrovou nápní. Dort vložte do trouby a pomalu pečte 75 minut. Okraje hotového dortu jsou pevné a náplň uprostřed se lehce třese. Dort přikryjte potravinovou folií a nechte jej přes noc v ledničce, nejméně však 4 hodiny.

  5. Máslo s cukrem rozpusťte v pánvi, přilijte smetanu a na mírném plameni vařte 5 minut bez míchání. Sejměte a nechte alespoň 20 minut zchladnout. Krém tím mírně zhoustne.
    Před podáváním vyjměte dort z formy a přelijte polevou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu