Hříšně lahodné ovocné mlsání.
Eliška Robová, Praha
Ingredience
- 3 jablka (klidně můžeme použít i stará, svraštělá)
- 3 stonky rebarbora
- 50 g cukr moučka
- 1 balíček vanilkový pudink
- 300 ml voda
- trocha ovocná poleva
- šlehačka ve spreji
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Rebarboru také oloupeme a nakrájíme na plátky. Ovoce přelijeme 20 ml vody, zasypeme cukrem, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Uvařenou hmotu rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem.
-
Pudinkový prášek rozmícháme se 100 ml vody a přelijeme jím rozvařenou hmotu. Společně povaříme asi 1 minutu. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu vody a nechat přejít varem.
-
Uvařenou směs nalijeme do připravených, předem vypláchnutých formiček (mističek) a necháme ztuhnout. Ztuhlou jablečno-rebarborovou dobrotu vyklopíme a ozdobíme jakoukoliv ovocnou polevou a šlehačkou.