Reklama
Jablečník
Fotogalerie:

Jablečník

Tamara Hořejší

Písek
Vláčný, jemný a moc chutný zákusek.
Tamara Hořejší, Písek

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 kg jablka
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 vejce
  • 150 g cukr moučkový
  • 3 lžíce voda
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Náplň:
  • 150 g máslo
  • 200 g cukr moučkový
  • 500 g tvaroh
  • 1 želatina
  • Ozdoba:
  • dle chuti skořice
  • hrst máta

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutá a oloupaná jablka zbavená jádřinců nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka rozložíme po celém plechu.
  2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. 
  3. Těsto nalijeme rovnoměrně na jablka a zvolna pečeme v předehřáté troubě na 180  °C asi 30 minut. Upečený korpus překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout. 
  4. Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme oba tvarohy a nakonec do směsi vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu na obalu. 
  5. Tvarohovou náplň rozetřeme na jablkovou vrstvu a necháme v lednici několik hodin tuhnout. Nakonec posypeme skořicí a jednotlivé porce na talíři ozdobíme mátou.
    TIP: Moučník je výborný dobře vychlazený a se šlehačkou.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu