Ráda zkouším různé jablečné variace.
Jana Sedláczková, Šumperk
Ingredience
- 1 balení listové těsto
- 1 vejce
- 2-3 lžíce strouhanka
- dvě hrsti rozinky
- 2-3 lžíce hnědý třtinový cukr
- mletá skořice
- 2 hrsti nahrubo drcené vlašské ořechy
- 4-5 ks jablka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na vále rozválíme těsto a vykrájíme pravidelné čtverce. Na plech s pečícím papírem čverce položíme. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a každý posypeme strouhankou.
-
Do středu každého umístíme kopeček předem nastrouhaných jablíček. Posypeme mletou skořicí a třtinovým cukrem. Nahoru navršíme rozinky, které předem namočíme na jeden den do rumu, nebo je hodinu před pečením dáme do horké vody, aby změkly. Vytvoříme úhledné šátečky (můžeme zkusit i psaníčka) a opět potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec posypeme drcenými ořechy a ještě mírně skořicí.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 15- 20 minut. Nejlépe chutnají ještě teplé.