Ingredience
- Těsto
- 200 g cukr krupice
- 2 vejce
- 80 g olej
- 300 g mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 300 g jablka
- z 1 citronu citrónová kůra
- 50 g ořechy vlašské strouhané
- 50 g rozinky
- Poleva
- 50 g kokos strouhaný
- 200 g smetana zakysaná
- 100 g čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jablka omyjeme, vyřízeneme jádřince a plody nastrouháme. Cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, dále přisypeme nastrouhaná jablka, citronovou kůru, ořechy a rozinky. Důkladně promícháme a naplníme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme při 175 °C asi 1 hodinu.
-
Polevu, kterou připravíme smícháním zakysané smetany s čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, natřeme na vychladlý moučník. Povrch posypeme strouhaným kokosem a můžeme podávat.