Dobře uskladněné vydrží celý měsíc.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 350 g rozinky
- 200 ml silný černý čaj
- 100 ml irská whisky
- 1 lžička citronová kůra
- 2 lžíce citronová šťáva
- 2 vejce
- 200 g celozrnná mouka
- 1,5 lžičky kypřicí prášek
- špetka kardamomu
- 1lžička mletá skořice
- 1 lžička mletý muškátový oříšek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve velké míse smícháme rozinky, čaj, 2/3 množství whisky, citronovou šťávu a kůru. Směs necháme uležet několik hodin, nejlépe přes noc. Potom do ní přidáme rozmíchaná vejce a prosátou mouku s kypřicím práškem a kořením. Směs promícháme, pokud je příliš řídká, přidáme mouku.
-
Do formy na muffiny dáme košíčky a plníme je směsí asi 1 cm pod okraj. Pečeme 30 minut při 150 °C, dokud povrch nezezlátne. Teplé muffiny polijeme zbylou whisky a necháme několik dní uležet v uzavřené krabici.