Reklama
Indonéský nákyp
Fotogalerie:

Indonéský nákyp

Kateřina Gajová

Brno

Trochu exotická chuť tě mile překvapí.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 g sladká černá rýže (koupíme v asijských prodejnách)
  • 8 lžic + na ozdobu kokos
  • 150 g kokosový krém nebo kokosové mléko
  • 2 vejce
  • 2 banány
  • 1 pravá vanilková esence
  • na přelití kakao a javorový sirup nebo med

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Poté ji smícháme s rozmačkanými banány, vejci, kokosovým krémem, kokosem a vanilkovou esencí. Směs dáme do formy nebo na plech vyložený pečicím papírem (též lze vymazat tukem formičky na flameri a vysypat kokosovou moučkou) a zapékáme při 190 °C 30–40 minut.

  2. Hotový nákyp nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme posypaný kokosem či přelitý kokosovým krémem smíchaným s kakaem a sirupem.

Tip redakce

Černá rýže má příjemně oříškovou chuť a krásnou barvu, která přechází po uvaření až do tmavě fialova. V Indonésii se hodně používá na přípravu dezertů. Pokud tuto rýži neseženeš, můžeš ji nahradit kulatozrnnou nebo basmati.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu